Bij EPZ maken  400 directe en 300 indirecte collega’s samen zo’n 530 MegaWatt elektriciteit. Stroom die het klimaat niet belast. Daaraan werken we keihard. Dag en nacht. Al meer dan 50 jaar. Wij kennen een goede werksfeer, de drive om voortdurend te verbeteren en zitten op een prachtplek om te wonen en te werken. Als team gaan wij voor 100% positieve energie. Plug jij ook in?

Wonen en werken in Zeeland

Zeeland is geweldig!

Je woont altijd dicht bij het strand, er is volop rust en ruimte en je vindt er gezellige dorpen en steden. Als je al in Zeeland woont, weet je dat uit ervaring. Woon je in de Randstad of in een ander druk gedeelte van ons land of België, denk dan eens na over ons aanbod: een technische baan in een high tech sector waarvoor je niet in de file hoeft te staan!

Heerlijk wonen

Filevrij  woon-werkverkeer is een groot voordeel van Zeeland. Maar er zijn nog meer voordelen. De huizenprijzen liggen hier beduidend lager. Er zijn prima voorzieningen. Ook onze steden zoals Middelburg, Vlissingen, Zierikzee of Goes zijn reuze gezellig en bieden genoeg (cultureel) vertier.

Lekker ontspannen

Zeeland biedt volop mogelijkheden voor buitensport, recreatie op en rond het water en er is altijd wel een natuurgebied dichtbij. Behoefte aan wat meer leven? Binnen een uur ben je in grote steden als Antwerpen of Rotterdam. En door de Westerscheldetunnel liggen Terneuzen, Hulst, Gent en Brugge ook een stuk dichterbij.

Verhuizen naar Zeeland

Als Zeeland niet bij je om de hoek ligt, wil je misschien wel in onze mooie provincie komen wonen. Als je een operationele functie hebt, moet je binnen drie kwartier op onze locatie kunnen zijn. Dus dan is verhuizen misschien sowieso al aan de orde.

Verhuizen naar Zeeland is dé kans voor een goede werk-privé balans. Zeeland biedt veel kwaliteit op het gebied van wonen en recreëren. Bovendien heeft EPZ genereuze bedrijfsregelingen zoals een goede verhuiskostenregeling.

Meeverhuizende partner

EPZ helpt – als je dat wilt – om passend werk voor je meeverhuizende partner te vinden. Als dat nodig is, zet EPZ daar een professionele dienstverlener voor in.

Terugkeerondersteuning expatriates

Als je op dit moment voor een andere werkgever in het buitenland woont en werkt, helpt EPZ je met de terugkeer naar Nederland. Zodra je bij ons in dienst treedt, schakelt EPZ professionele hulp in om fiscale en verzekeringszaken uit te zoeken en te regelen.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Salaris en toeslagen

Bij EPZ ontvang je een goed salaris en een 13e maand. We belonen ook bijzondere prestaties. Als je in ploegendienst werkt, krijg je een toeslag van 30%. Je reiskosten worden vergoed en als je gebruik maakt van de Westerscheldetunnel vergoeden we ook die kosten. Werk je over op een weekdag krijg je 50% toeslag en in het weekend zelfs 100%. Je kiest zelf of je hiervoor tijd of geld wilt ontvangen.

Werktijden

EPZ is een volcontinubedrijf. In het ritme van de continudienst houden we naar de laatste inzichten zoveel mogelijk rekening met het bioritme van de mens en werken we met een 2-2-3 rooster en kennen we geen extra opkomstdagen. In de dagdienst heb je meestal flexibele werktijden. Je begint tussen 7.00 en 9.30 uur en stopt tussen 15.30 en 18.00 uur. Je kunt dus zelf, in overleg met je leidinggevende, je ritme bepalen.

Vakantiedagen

Als je 40 uur per week werkt, krijg je maar liefst 41,5 vakantiedagen!  Via de Benefitshop, het digitale dashboard voor je arbeidsvoorwaarden, kun je er ook voor kiezen om bovenwettelijke vakantiedagen uit te laten betalen. Hiermee heb je zelf de vrijheid om je persoonlijke arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.

Introductie nieuwe medewerkers

Wie bij ons gaat werken, gaat eerst een opleiding volgen. Je krijgt een (interne) opleiding om kennis met maken met ons bedrijf, onze manier van werken en onze (nucleaire) installaties. Afhankelijk van wat je bij ons gaat doen, duurt je opleiding een half jaar tot maximaal anderhalf jaar. Ook maak je een kennismakingsronde en soms ga je intern stage lopen op afdelingen waarmee je gaat werken.

Persoonlijke groei

Het hoogwaardige technische karakter van ons bedrijf vraagt om goed geschoolde collega’s. Zeker op het gebied van veiligheidsgedrag en -cultuur. Wij investeren daarom niet alleen in onze kerncentrale, maar ook in onszelf. We stimuleren jou om interne en externe opleidingen te volgen. De kosten vergoeden we. Zo maken we werk van jouw persoonlijke ontwikkeling en helpen we je graag verder. Ook als je bijvoorbeeld een HBO of academische vervolgopleiding wilt doen.

Job-hoppen

Raak je bij ons toch uitgekeken op wat je doet? Je kunt altijd van baan switchen binnen ons bedrijf. De promotiekansen zijn goed en job-hoppen binnen EPZ is iets dat we aanmoedigen.

Veilig werken

Veiligheid zit in ons DNA

Voor onze kerncentrale geldt: we werken veilig of we werken niet. Veiligheid gaat dus voor alles en zit in het DNA van elke medewerker. Als team houden we elkaar scherp en geven we elkaar feedback. We maken de veiligheidscultuur zoveel mogelijk tastbaar door ‘Management Expectations’ vast te leggen. In deze Management Verwachtingen maken we toegankelijk (en begrijpelijk) wat we van onze medewerkers verwachten. Er wordt hierop geschoold en gecoacht, individueel en in teamverband.

Veiligheid nieuwe medewerkers

We vragen jou bij indiensttreding een VOG aan te vragen en (functie afhankelijk) krijg je een medische keuring. Om je goed op je werk voor te bereiden word je intern opgeleid. Passend bij jouw functie ontwikkelen we je tot Nuclear professional. Je leidinggevende en collega’s helpen je om het geleerde toe te passen in de praktijk.