Onze kerncentrale ging in 1973 in bedrijf en behoort na vijftig jaar nog steeds tot de wereldtop. Dat lukt ons met de missie ‘Voortdurend Verbeteren’. Op het moment dat een klus is afgerond, stellen we ons alweer de vraag: kan het nog beter? Een voortdurende prestatie waaraan Onderhoud iedere dag weer een grote bijdrage levert.

Wat doet team Onderhoud

De mannen en vrouwen van Onderhoud voeren (preventief) onderhoud uit en handelen storingen af. Werkvoorbereiders, technici en monteurs werken binnen team Onderhoud nauw samen aan elektrisch en mechanisch onderhoud.

Dagelijks verrichten meer dan honderd mensen onderhoudswerk en inspecties in de kerncentrale. Na iedere onderhoudsklus volgt een uitvoerige controle.

Tijdens de jaarlijkse ‘stop’, waarbij de centrale uit bedrijf gaat om splijtstof te wisselen, wordt ‘stopgebonden’ onderhoud uitgevoerd. Dit werk wordt gedurende het productiejaar voorbereid en binnen enkele weken door honderden (interne en externe) technici uitgevoerd.

Loop een dagje mee

Een dagje sfeerproeven? Dat kan. Meld je aan voor een ‘meeloopstage’ en doe je eerste nucleaire ervaring op in onze werkpraktijk simulator. Wij bedienen nu nog de enige kerncentrale van Nederland. Maar dat gaat veranderen, want Borssele is door het kabinet aangewezen als locatie om er nog twee bij te bouwen!

Wie het leuk vindt bij EPZ is voor jaren verzekerd van interessant en uitdagend werk. Je staat in de voorhoede van de energietransitie en draagt bij aan een klimaatneutrale stroomvoorziening in 2050.

Heb je een vraag of wil je meer over EPZ weten?

Onze HR-adviseurs staan voor je klaar.