Het juiste onderhoud, op het juiste moment. Met deze grondhouding borgen de mannen en vrouwen van Engineering de (nucleaire) veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de kerncentrale.

Wat doet ons team?

Het team coördineert het onderhouds- en inspectieprogramma op de korte, middellange en lange termijn. Zij weten als geen ander hoe systemen, structuren en componenten in de centrale onderling werken. Vlakken prestaties af, dan wordt direct onderzocht wat de oorzaak is en welke vervolgactie nodig is: repareren, vervangen of vernieuwen.

Aan de hand van trendanalyses, onderhoudsdata, nucleaire regels en leveranciersvoorschriften bewaakt team Engineering dat de kerncentrale in topconditie blijft.

Vooruitziende blik

Wie bij team Engineering werkt heeft een vooruitziende blik, kan inschatten wanneer en wat voor preventief onderhoud nodig is en weet dit in een efficiënte planning om te zetten. Daarnaast initiëren de engineers technische verbeteracties en zorgen ze ervoor dat zowel het ‘onderhoudsboekje’ als het ‘inspectieboekje’ van elk systeem op orde is. Zo weten de werkvoorbereiders en monteurs van team Onderhoud hoe en welke werkzaamheden er precies uitgevoerd moeten worden.

Heb je een vraag of wil je meer over EPZ weten?

Onze HR-adviseurs staan voor je klaar.