Zit je nog op school en wil je tegelijk al aan het werk? Wij bieden ook BBL’ers alle kans. BBL staat voor een Beroeps Begeleidende Leerweg en een BOL-opleiding kent een Beroeps Opleidende Leerweg.

BOL of BBL?

In allebei de situaties kun je bij ons terecht. Er is wel een verschil.

Een student in een BBL-traject krijgt een arbeidsovereenkomst met EPZ en gaat daarnaast (meestal) een dag in de week naar school (een ROC of AOC).

Een student in een BOL-traject is ook echt een student en geen werknemer. Deze student loopt tijdens zijn opleiding één (of meer) stages bij ons bedrijf. Een BOL-student heeft dus nog steeds recht op studiefinanciering. Een BBL-student heeft dat niet. Die verdient een salaris. Overigens geldt dit pas als je 18 jaar of ouder bent.

Word leerling monteur

Onze kerncentrale kent ongekend veel installaties. Die afwisseling brengen we ook in je opleiding. Als leerling monteur werk je afwisselend in de kerncentrale of op onze werkpraktijksimulator.

Zo loop je de ene week mee met een collega Monteur Mechanisch of Elektrisch in de Kerncentrale. Hij leert je de kneepjes van het vak. De andere week werk je in onze werkpraktijksimulator, waar je aan je studie kunt werken en praktijkopdrachten uit kan voeren. Hierdoor gaan theorie en praktijk meer leven. Op de werkpraktijksimulator werk je nauw samen met de praktijkleermeester. Hij helpt je met jouw opleiding en je assisteert hem met de technische uitvoering van diverse opleidingen die worden gegeven op de werkpraktijksimulator.

Heb je een vraag of wil je meer over EPZ weten?

Onze HR-adviseurs staan voor je klaar.