EPZ werkt samen met alle andere Nederlandse nucleaire bedrijven in de vereniging Nucleair Nederland.Het doel van deze samenwerking is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de Nederlandse nucleaire industrie. Zorgen dat er begrip is voor deze belangrijke technologie.

 

Niet alleen voor de toekomstige klimaatneutrale energievoorziening, maar ook onze gezondheidszorg. Want ook die is gebaat bij een vitale nucleaire sector. Zo zijn 30.000 patiƫnten wereldwijd afhankelijk van nucleaire medicijnen die door Nederlandse bedrijven worden gemaakt en gedistribueerd.

Jong talent aanspreken

EPZ neemt deel aan Nucleair Nederland om ervoor te zorgen dat er voldoende jonge mensen geĆÆnteresseerd blijven in nucleaire technologie. Nederland wil klimaatneutrale kernenergie uitbreiden vanwege de energietransitie. Ook de nucleaire geneeskunde wordt steeds belangrijker, nu we als samenleving gemiddeld ouder worden en vergrijzen.

Het is dus belangrijk om voldoende MBO’ers, HBO’ers en Academici op te leiden voor een baan in de nucleaire industrie.

Investeren in kennis

Ook EPZ is gebaat bij goede onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Daarvoor is het nodig dat de overheid blijft investeren in de nucleaire kennis van Nederland. Ons land heeft een kleine maar complete sector die voor veel innovatie zorgt. Dat moeten we koesteren. We hebben onze kennis en kunde hard nodig om onze welvaart en ons welzijn in de toekomst op een hoog peil te kunnen houden.

Belangrijke links

In Nucleair Nederland werken COVRA, EPZ, NRG, PALLAS, Reactor Instituut Delft, Urenco en SHINE nauw samen. Meer weten? Bezoek de websites van de deelnemende organisaties.

Waar bent u naar op zoek?