Afgezaagder kan bijna niet. Op elk feestje krijgen we het wel te horen: ‘werk jij in Borssele? dan geef je zeker groen licht?’ En inderdaad: de medewerkers van EPZ geven groen licht in de publieksversie van het jaarverslag van 2016! Dit jaar publiceert EPZ voor het eerst het jaarverslag online.

Er is vertrouwen in de toekomst. De kerncentrale is in optimale conditie en de organisatie wordt klaargestoomd voor de bedrijfsvoering tot 2034. Zo zal kernenergie uit Borssele nog jarenlang een belangrijke en betaalbare bijdrage blijven leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Dus: in Borssele geven we groen licht aan het klimaat!

Veilige bedrijfsvoering
Het jaar 2016 was een moeilijk jaar voor EPZ: de elektriciteitsprijzen zijn laag. En ook al is de kerncentrale de goedkoopste ongesubsidieerde klimaat neutrale elektriciteitsproducent, het blijft moeilijk om te concurreren met stroom uit de gesubsidieerde duurzame bronnen. Zowel de historisch hoge opbrengsten als de recente verliezen van de kerncentrale zijn verlegd naar de aandeelhouders. Dit is gedaan zodat wij ons ten volle kunnen concentreren op de veilige bedrijfsvoering met de kerncentrale zonder de druk van marktschommelingen.

2016 was ook het eerste jaar zonder de kolencentrale. Wij zijn er trots op dat wij vrijwel al onze collega’s van deze eenheid nieuwe zekerheid hebben kunnen geven.

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden en het wegvallen van een groot deel van onze productiecapaciteit, zijn wij tevreden met het resultaat. Na belastingen komen wij uit op een positief resultaat van 6,7 miljoen euro.

Dit jaar publiceert EPZ voor het eerst haar jaarverslag online. Zie zelf hoe onze medewerkers groen licht geven op epzjaarverslag.nl. Liever een geprint exemplaar? Stuur een mail met daarin uw postadres naar [email protected].