Ruim 80 geïnteresseerde mensen in een baan bij EPZ waren gisteren welkom voor een gesprek en rondleiding in het trainingscentrum van EPZ. Zo’n 35 EPZ-ers knoopten met hen een gesprek aan over het werken in en om de kerncentrale. Ook werd informatie gegeven over interne en externe bedrijfsopleidingen en de toekomstplannen van EPZ.

EPZ zoekt altijd technische mbo, hbo en universitair geschoolde collega’s die in teamverband veilige, klimaatneutrale kernenergie willen produceren. Tijdens de Meet & Greet konden bezoekers vrijblijvend kennismaken met de veiligheidscultuur en de unieke werkomgeving van een kerncentrale waar installaties en systemen voortdurend worden gemoderniseerd naar de eisen van nu.

EPZ investeert veel in de veiligheidscultuur, de installaties en haar medewerkers. “De drive om voortdurend te verbeteren, moet je aanspreken”, vertelt HR-manager Rick Lindhout. “Ook moet je snappen dat je niet zomaar aan een systeem kunt sleutelen. Alles wordt zorgvuldig onderzocht, voorbereid, gecheckt en volgens strikte procedures uitgevoerd.”

Wie bij EPZ start, volgt eerst een opleiding om kennis te maken met het bedrijf, de manier van werken en de (nucleaire) installaties.  Zo’n traject varieert per type functie.

HR-manager Rick Lindhout: “Er is qua werk héél veel mogelijk bij EPZ. Ook de sfeer is goed. Als ik vandaag om me heen kijk, zie ik collega’s met plezier praten over hun werk. Ze nemen hun verantwoordelijkheid, waarderen elkaars kennis en inzicht en werken aan een klimaatneutrale energievoorziening voor de toekomst. Het is een mooi team!”

Ook nieuwsgiering naar een baan bij EPZ? Bezoek onze nieuwe werken bij rubriek.