Het EPZ jaarverslag over 2015. Al vijftien jaar lang portretteren wij in ons jaarverslag op een bijzondere manier onze medewerkers. Zij zijn immers heel belangrijk voor het succes van EPZ. Het is inmiddels een Galerij der Groten geworden met daarin tientallen fraaie portretten. Ook dit jaar weer vrolijke gezichten.

Zoals u duidelijk kunt zien, is het thema dit jaar ‘met de kop in de wind’. Dit is geïnspireerd op ons dagelijkse werk, want het is het een grote uitdaging om in de huidige turbulente markt overeind te

blijven. Letterlijk en figuurlijk. Zo namen wij afscheid van veel collega’s, ging onze kolencentrale dicht en ondervindt onze kerncentrale concurrentie van gesubsidieerde elektriciteit.

Hoewel het ons dus niet gemakkelijk wordt gemaakt, lukt het onze medewerkers iedere dag weer om bijna een kwart van alle klimaatneutrale stroom in ons land op te wekken, net zoveel als zeshonderd windturbines. Onze kerncentrale is zelfs zonder subsidie één van de goedkoopst producerende centrales van ons land en bovendien net zo CO2-neutraal als wind- en zonnestroom.